traducció - translate - traducción

dimecres, 19 d’abril del 2017

NO ÉS CENTRALISME

A West India Sportsman. Europe's imperial powers built their colonies on a racial hierarchy that exploited the indigenous population and imported Africans as slaves. This cartoon, published in England in 1807, satirizes the situation as it developed in colonial Jamaica.

Definir el colonialisme o l'imperialisme castellans com a "centralisme", és una forma de col.laborar amb el feixisme ocupant espanyol.

El llenguatge en política cal que sigui clar i precís; per exemple: a un lladre no se l'anomena un "distractor de bens aliens", o a un violador de dones, no s'el pot titllar de "babós molestador de dones"... Això en certa manera seria rebaixar la càrrega del delicte i edulcorar la realitat.

D'igual manera, parlar de l'imperialisme militar, del colonialisme econòmic i cultural de Castella sobre els Països Catalans com si fora un suposat "centralisme", és edulcorar la realitat i mentir.

Ni Castella ni Madrid són part de la nostra nació, els Països Catalans, per tant, si no en formen part, si en són fora, dificilment poden ser el nostre centre i poden exercir sobre nosaltres el "centralisme".

Ja n'hi ha prou d'enganyar a la gent i falsejar la història i la veritat.......Els valencians no estem patint un "centralisme" castellà o espanyol.....Els valencians i la resta de catalans, estem patint un COLONIALISME ECONÒMIC I CULTURAL, resultat d'una CONQUESTA MILITAR IMPERIALISTA CASTELLANA.

Al pa, pa i al vi, vi......Sense subterfugis ni mentides pietoses.

Font:

Comentari de Castellonenc Castelló de la Plana, a l'article El centralisme ens fa mal... fins i tot quan té bones intencions  via @diarilaveu_