dimarts, 1 de novembre del 2016

Els catalans són un etcètera | Societat Anònima


Benvolguda, o no, Paquita:

Diuen que l'etcètera és el descans del savi i l'excusa de l'ignorant. En el teu cas, clarament, és aquest moment de pausa que es mereix la saviesa en insults. Ets conscient que, a més de "putos catalufos, nazis, secesionistas de mierda", els catalans ens mereixem més insults per part d'aquells que fan del respecte el seu signe d'identitat. En el teu tuit has decidit que podries caure en la pedanteria d'aquell que només desitja exterioritzar els seus coneixements i, per aquesta raó, has optat per un "etc". Aquest detall de bonhomia, que no m'ha passat desapercebut, t'honora. Podries haver-nos anomenat terroristes, etarres, nord-coreans o feixistes. No obstant això, reflectint aquest esperit d'educació universal, de talent natural, d'immens amor pels coneixements lingüístics, t'has abraçat l'etcètera. Gràcies. De debò, gràcies per ser com ets. Gràcies per ta misericòrdia. Gràcies per la teva cultura. Gràcies per aquesta sensibilitat que mostres en les xarxes socials.

A partir d'ara, vull ser un etcètera. Demano submisament a tots els patriotes del tuit, i en la meva qualitat de català profundament estimat per la concòrdia hispana, que es dirigeixin a mi amb un etcètera. No desitjo que emprin una sola neurona de més, donada l'escassetat que s'intueix, a repetir la llista d'insults habituals. Amb un etcètera m'hi haurà prou. "Els catalans són un etcètera". Ja està. No cal res més. Quan un d'aquests ciutadans convençuts que el botó del big bang el va prémer un espanyol, necessiti convèncer-nos que compartir el mateix DNI és poc menys que un meravellós regal del destí, en tindrà prou amb un simple etcètera.

El hashtag #etcètera s'ha de convertir en la lluita intel·lectual d'aquells que presumeixen d'amor fraternal. Qui sap, potser les samarretes amb #etcètera desplacin a les del toro d'Osborne. És possible que aparegui algun diari que es digui #etcètera. De fet, podria donar-se el cas que algun d'aquests no nacionalistes que porten la polsera amb la bandera d'Espanya, decideixin inscriure el seu fill en el Registre Civil amb un #etcètera. 

Preciós nom per a un nen: #Etcètera Rodrigo de la Constitució Cospedal de tots els sants. Això sí que serà un nom amb pedigrí i estatus social.

En fi, Paquita, et desitjo tota la sort del món amb la teva erudició, cultura, il·lustració, saber, coneixement, etcètera, etcètera, etcètera ...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada