traducció - translate - traducción

diumenge, 23 de març del 2014

OBJECTIU: RECUPERAR LA CONSCIÈNCIA


 
 
El principal objectiu d’aquest invent, és donar resposta a les mentides llançades una vegada més des de Castella amb la pretensió d'esborrar la nostra pròpia història com a Principat, i els vincles que ens uneixen a les Illes, a comarques de l'Aragó, Al País Valencià i a la part francesa del Principat, que al sud anomenem la Catalunya Nord.

Ens hem inspirat en el llibre de Francesc Ferrer i Gironés, “Catalanofòia. El pensament anticatalà a través de la història".

En aquest estudi sistemàtic sobre els orígens, la planificació i l'execució de la catalanofòbia, Ferrer i Gironès, va desgranant els incompliments, insults, agressions, atacs i prohibicions que tant els governants com la Corona de Castella han dispensat als territoris del que havia estat la Corona catalano-aragonesa.
 
I+D, Indigents a Dojo, hi hem donat un format de "Conferència Il·lustrada", on dos actors repassen determinats passatges, amanits amb vídeos, músiques i més de 120 fotografies projectades. Volem questionar, tal i com fa l'autor en el llibre, com ha estat possible aquest fenòmen de la catalanofòbia durant quasi 400 anys. Des que el Conde Duque de Olivares, el 1620/21, va plasmar els seus somnis imperials en el llibre d'el "Gran Memorial"
Per què aquest interès a alterar la història real? No és per inventar-se una nació? Els intelectuals de diverses èpoques, periodistes, acadèmics o científics, quines prebendes han rebut per dir aquestes mentides? Per què les classes dominants castellanes i els grups polítics hegemònics han doblegat el rigor científic dels acadèmics?
Volem mostrar com la reivindicació permanent dels catalans a fi de recuperar la seva llibertat ha estat continuada. Des de les primeres pintades als murs del 1715, hi ha hagut reclamacions el 1723, el 1760, 1820, 1842, 1875, 1907, 1918, 1932 i 1977. Si algun historiador ha dit que els catalans en determinats moments històrics no reclamaren la devolució de les llibertats és perquè no ha analitzat la situació política en què els governs deixaven viure a catalans, valencians o illencs, plagada de prohibicions institucionals, persecució cultural i fèrrea subjecció econòmica, sobre els Països Catalans.