traducció - translate - traducción

dijous, 11 de febrer del 2016

'Trilogia sense primavera' s'estrena al Teatre Micalet - La Veu del País Valencià

Font: 'Trilogia sense primavera' s'estrena al Teatre Micalet - La Veu del País Valencià


Escena Trilogia Sense Primavera. Foto: Teatre Micalet.

Una emotiva història familiar escrita i dirigida per Alejandro Tortajada

Aquest muntatge teatral arriba en 8 úniques funcions de l'11 al 21 de febrer, els dijous i divendres a les 20.30h i dissabtes i diumenges a les 19h.


RedactaVeu / València

El Teatre Micalet estrena dijous 11 de febrer Trilogia sense primavera, una emotiva història familiar basada en la família del mateix autor i director de l'espectacle, Alejandro Tortajada.  El muntatge va ser una de les obres revelació a l'edició passada de Cabanyal Íntim, amb totes les entrades exhaurides per a totes les funcions i una molt bona acollida per part de la crítica. Ara arriba al Teatre Micalet de l'11 al 21 de febrer en 8 úniques funcions.

La història familiar s'articula al voltant de tres moments escollits en funció de la seua rellevància: l'hivern del 36 (el Front Popular guanya les eleccions), la devastadora riuada del 57 i l'estiu del 79. Sobre aquests tres moments l'autor construeix tres episodis de la biografia de la seua família. Com ell mateix indica: “Trilogia sense primavera és un homenatge a la meua iaia. Al final totes les famílies i totes les històries se semblen. Aquesta és la meua família, la meua història. Desitge que la feu vostra.”

L'espectacle està interpretat per actors valencians de diferents generacions i  d'àmplia trajectòria professional. Empar Ferrer, coneguda a la televisió per sèries com (Aquí no hay quien viva, Les moreres, El tiempo entre costuras), Paco Sarro (L'Alqueria Blanca), Marta Chiner (Les moreres) Amparo Ferrer Báguena (Maniàtics) així com actors, autors i directors emergents com Laura Sanchis (membre de la companyia Perros Daneses i autora de Nagg i Nell, Pau Gregori que triomfa amb les seues produccions de la companyia Lupa Teatre o Joan Daròs guanyador del Premi de teatre breu i fundador de la companyia Maniquí Weissmuller.