traducció - translate - traducción

dimarts, 19 d’abril del 2016

WhatsApp xifra els seus missatges traduint al català



Per Xavi Puig - 19 abril 2016

WhatsApp ha decidit fer un pas endavant en la protecció de la intimitat dels internautes que utilitzen la seva app i ha anunciat que, a partir d'avui, tots els missatges dels seus 1.000 milions d'usuaris estaran xifrades mitjançant traduccions al català perquè ni tan sols la companyia pugui entendre'ls.

L'empresa porta treballant en el xifrat de missatges des 2014, segons revelen els seus fundadors. "La seguretat i privacitat dels nostres usuaris és al nostre ADN", assegura WhatsApp en una nota oficial. Els seus continus avenços tecnològics en aquesta matèria han portat finalment a prendre la decisió dràstica de la traducció al català, una mesura utilitzada amb freqüència per xifrar missatges dels serveis d'intel·ligència.

"No m'assabento de res. No sé el que em diuen però almenys tinc la tranquil·litat que ningú podrà utilitzar aquestes converses privades per a alguna cosa dolenta ", explica un dels primers usuaris que ha provat el nou sistema.

Encara que alguns experts han alertat que "utilitzar el català sistemàticament ha provocat problemes de comunicació seriosos", WhatsApp ha decidit prioritzar la privacitat dels usuaris.

"Construir productes segurs el que aconsegueix és un món més segur", insisteix Brian Acton, cofundador de WhatsApp. "Era una mena d'esgratinyadura fonda i desigual, amb tot el Llit ple de còdols nets i rodalissos: una de tants Arrugues de la immensa Faç de pedra de la muntanya per on s'escorrien a xòrrecs els llàgrimes del cel, a els aiguats de els tempestes hivernenques ", ha afegit en una declaració encriptada.

Font: WhatsApp cifra sus mensajes traduciéndolos al catalán | El Mundo Today