traducció - translate - traducción

diumenge, 16 d’abril del 2017

El Tuit críptic de KRLS, un avís per a navegants?


Aquest tuit s'assembla molt al resutat que des de fa una temporada em dona una suma amb els següents factors:
  1. El més de juny farà 18 mesos de la presa de possessió del càrrec de MHO President de la Generalitat per part de CArles Puigdemont.
  2. Fa pocs dies el president es desplaça als Estats Units per fer una mini gira i s'entrevista amb diversos intel·lectuals, periodistes i polítics.
  3. Pocs dies més tard fa un viatge llampec, mantingut en secret fins pràcticament les portes de l'aeroport, per entrevistar-se durant 25 minuts amb l'ex-president Jimmy Carter, el qual lidera un institut especialitzat en la resolució i la intermediació de conflictes entre estats. El mateix institut fa pública una nota afirmant que no participarà en la mediació del "procés per un referèndum" a Catalunya.
  4. A continuació viatgen a Barcelona dos dels congressistes dels Estats Units per entrevistar-se amb Puigdemont, i accedeixen a entrevistar-se també amb el delegat del Govern Espanyol a Catalunya, així com algun grupuscle que pretén animar l'unionisme.
  5. Entretant, el President Puigdemont, amb l'epitet "d'una reunió per tancar files", es reuneix amb caràcter d'urgència i amb discreció màxima, amb els principals càrrecs civils del País (Govern, Parlament, i els partits que donen suport a la independència).
  6. L'Ambaixada dels Estats Units fa un comunicat, probablement sota pressió del govern de l'estat, insistint que el problema amb Catalunya (No amb uns quants independentistes) és un afer intern i que els tractes els vol tenir amb una Espanya forta i unida. Curiosamewnt el comunicat s'emet quan no hi ha ambaixador a l'ambaixada, i és contestat pel consolat dels EUA des de Barcelona.
  7. Com qui no vol la cosa, des del govern de l'estat, es deixa entreveure que el president Rajoy podria entrevistar-se amb Puigdemont si aquest renuncia a convocar el referèndum a canvi de parlar d'una eventual reforma de la  constitució.
  8. A sobre, la lletra d'Els Segadors, ja ho sabeu, diu clarament: 
Ara és hora, segadors.
Ara és hora d'estar alerta.
Per quan vingui un altre juny
esmolem ben bé les eines.

Si estigués veient una pel·lícula d'intriga, em semblaria trobar-me al moment proper al final, quan tot es precipita i està a punt d'entrar en joc el Déus et Machina que farà esclatar un final inesperat.

Per si un cas faré cas de l'avís que m'ha arribat en forma d'un dels incontables missatges que es fan virals a través del Whatsapp.

Diu el següent:


Estat d'Alerta 2 : a partir de demà , comencen a Catalunya una sèrie de mesos en què la pressió política  es tornarà molt intensa, serà la lluita entre un Estat que posarà tota la seva força (Policial, Serveis Secrets, Guàrdia Civil, Constitució, Tribunal Suprem , Mitjans d'informació, Església, alt funcionariat, ofec econòmic, fins i tot Hisenda) per anar contra el mandat del Parlament de Catalunya de fer un Referèndum legal i pactat; vinculant si se sobrepassés el 50% +1 dels vots,  segons expliquen els Drets Fonamentals de les Nacions Unides.

L'única força dels catalans és el vot democràtic.

Anotem bé la desproporció de forces i penseu en possibles situacions:

Intervencions telefòniques, escorcolls particulars o d'empreses, incautació d'ordinadors, correus-e, tauletes i mòbils, detencions il·legals etc. 

Que cadascú fem  el nostre propi pla preventiu, i donem preferència a la comunicaciò oral sobre les restants.

La Tensió serà llarga i dura, però al final guanyarà allò que decideixi la població, sigui quina sigui l'opció guanyadora.

Passeu-ho, si us plau!!!!

Quico Romeu. Vilanova i la Geltrú. 2017.04.16