traducció - translate - traducción

divendres, 16 de febrer del 2018

SOLIDARITAT AMB LA LLENGUA!!! #Jotambé

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

La catalanofòbia manifestada aquests dies per una ministra de "sanidad" corrupta; pel nou veí del barri residencial més elitista i car d'Espanya, el neo-falangista Albert Rivera, o pel que es fa passar per ministre de cultura i pretén crear un sistema d'Apartheid lingüístic al Principat, només és una part de l'atac frontal que els castellanaporlants, els actius i els que callen, estant duent a terme contra la llengua catalana en tots els territoris dels Països Catalans sota ocupació espanyola. Llegiu el crit d'auxili que arriba des de les Illes, sense que ni la Plataforma per la Llengua, ni cap de les organitzacions que diuen vetllar per la llengua hagin posat el crit al cel. O tant discretament que s'ho podrien haver estalviat.


Francesc Pons Pérez Enllaçat


Coneixeu professionals sanitaris? Feu-los arribar la lluita per la dignitat i els drets lingüístics a la sanitat pública de les Illes Balears.
Els grups catalanofòbics estan fent tota la demagògia possible per promoure la seua ideologia de menyspreu i denigració de la llengua autòctona de les Illes. Són els de sempre: peperos ultras i siudadanos, grupuscles gonelles, etc. I tenen tot el suport dels grups catalanòfobs del Principat (com SCC) i de les Espanyes.
El seu discurs és: si es respecten els drets lingüístics dels ciutadans a la sanitat pública, quedarem sense metges. Estan fomentant el rebuig al coneixement del català, provant de generar realment aquest problema. Està clar que si no hi hagués aquest moviment no hi hauria problema, ja que no es percebria que fos una dificultat o un problema tan gran acreditar el coneixement de l'idioma del lloc on treballes.

Per açò vos deman que ajudeu a propagar un moviment també en favor d'aquest dret tan lògic i tan fonamental. El PSIB ha jugat en dues aigües en aquest afer, amb pressions del PSOE del 155, i amb un sector intern, molt vinculat al sector sanitari, que menysprea totalment la llengua pròpia de Balears. El PSIB ha donat aire als catalanòfobs, ha generat dubtes i debilitat en el compromís per establir el requisit lingüístic, fomentant així la mobilització per impedir-lo.

Què vos deman exactament? Molt senzill: dieu a qui considereu oportú que a Balears s'està promovent el dret a viure en català a la sanitat pública. Que per aturar-lo s'està generant rebuig a la llengua i amenaçant de deixar-nos sense metges i altres professionals, com auxiliars d'infermeria. Així que tothom que estigui en disposició de poder venir a fer feina a Menorca (dels llocs on podrien tenir èxit per la doble insularitat) i sigui favorable als drets lingüístics hauria de rebre aquesta informació i apuntar-se als processos de selecció de personal de la nostra sanitat. Açò serviria per desarmar els catalanofòbics i deixar sense sentit la seua campanya.

Explicau-los que en consolidar-se el requisit, contràriament al que passa a la sanitat privada a Catalunya, podran treballar en allò que estimen amb la possibilitat de viure en un entorn que respecta la seua llengua, on els seus companys de feina no els podran dir que no els entenen. I ho faran en una illa que lluita per preservar la seua dignitat i la seua cultura, la de tots.
Salut!
RELACIONAT

Un poble valencià, Bellreguard, es resisteix a retolar en castellà


L'Ajuntament de Bellreguard (la Safor) va rebre un escrit per part de la Delegació del Govern perquè canvie els rètols dels senyals de trànsit i que també apareguen en castellà, ja que fins al moment estan indicats solament en valencià. El document, amb data del 31 de gener, dóna un mes per a fer el canvi.
En declaracions a Europa Press Televisió, l'alcalde del municipi, Àlex Ruiz, ha defensat que "és un poble valencianoparlant" i per aquest motiu "els senyals apareixen escrits d'aquesta manera". "Des de 1992 tenim aprovat un reglament municipal d'ús preferencial del valencià i és el que l'administració està executant", ha justificat.
Ruiz assegura que la Delegació del Govern demana que "les senyalitzacions que tenen llegendes es retolen en les dues llengües, en castellà i valencià". Segons l'alcalde, oficialment, segons "la comunicació de Delegació del Govern, han rebut la denúncia perquè tots els senyals de trànsit apareixen en valencià".
Ruiz desconeix el motiu perquè demanen en aquests moments que es canvie la retolació. "Jo també em pregunte per què ara cal canviar-ho. El PP ha governat durant dotze anys i mai hi ha hagut cap problema. No entenc per què es dóna ara aquesta polèmica per defensar els nostres drets lingüístics", ha informat. A més, Ruiz ha indicat que "és una qüestió que històricament ha estat present a Bellreguard sense cap problema" i que "sempre s'ha viscut amb total normalitat la seua llengua".
L'Ajuntament de Bellreguard ha assegurat que contestaran el requeriment de la Delegació del Govern, ja que "la Constitució reconeix la protecció de totes les llengües de l'Estat i defensa la diversitat cultural de l'estat espanyol".
Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial