traducció - translate - traducción

dissabte, 28 d’abril del 2018

Premsa espanyola: Oda al paper higiènic | Gabriel Laflèche

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial


Gabriel Laflèche

Estimat paper higiènic,

tu que netejes la nostra intimitat de la brutícia més bruta ... Tu que ens estalvies de mullar els dits en els residus més repugnants de la nostra fisiologia ... Tu, paper, company dels nostres patiments i alegries ... Tu, paper, que assisteix a les nostres reflexions i el nostre somni ...  Tu, paper ... Jo agraeixo i saludo la teva incansable dedicació .

Em fa vergonya que tants papers tractin de prendre el teu lloc. Em sembla inacceptable que tants diaris espanyols intentin reemplaçar-te al bany. La seva presència al teu lloc és un insult als teus bons oficis. Però no et preocupis, no et substituiran!

Poden publicar els insults de tots els Gerard Bellalta o Carlos López Martín, Federico Jiménez Losantos, Francisco Javier Pérez Trigueros, Eduardo Inda, Susanna Griso, Paco Marhuenda, Eduardo Rojo... que mai no et substituiran. Per una senzilla raó: el fet que el culte a la rudesa, la indecència i la brutícia intel·lectual dels mitjans impresos i les figures públiques a Espanya, en general, és molt menor que l'excrement aquell que tu esborres tant suaument del final de l'esquena. La pregunta és: quin és el perfil de qui ho llegeix i li dóna crèdit?

No! No has de sentir-te pas ofès per aquests draps de cuina! Formen part del pintoresc complex cultural dels carpetobetònics. Un brou nauseabund que es cou amb actituds com la d'un president capaç de mentir i on els ministres  es permeten de dir-li a un reporter, treballant sota els flashos, "Vete a la mierda coño". Un brou de mentides del ministre d'Afers Exteriors, el ministre de l'Interior, el ministre de Justícia, la policia estatal, els jutges de la Cort Suprema o el Tribunal Constitucional. Ja ho veus, no és res personal: són les seves idees que són brutes. I encara pitjor; reclamen tota aquest ignomínia com a part de la seva cultura, de les seves tradicions ... Contràriament al coneixement i a la convivència de la vida britànica. No és d'estranyar l'enveja espanyola del Regne Unit! No és d'estranyar que els catalans no s'identifiquin amb aquesta baixesa i sigui per això que volen separar-se d'aquest país. 

Benvolgut paper higiènic, estimat company, et dono les gràcies per mantenir-te digne i no caure tan baix com els que volen ocupar el teu lloc. I perquè et sentis menys sol, la propera vegada parlaré sobre els mitjans audiovisuals ...


Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial