traducció - translate - traducción

dimarts, 4 de setembre del 2018

Panorama turbulent d'alta incertesa | Ramir De Porrata-Doria ‏

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial


 (FIL a Twitter)

1) A nivell polític ens trobem en un moment turbulent i d'alta incertesa. En aquestes condicions, no té sentit fixar un full de ruta rígid, però sí que té sentit dibuixar escenaris polítics i definir estratègies que ens facin avançar cap a la República.

2) En concret, crec que podem dibuixar 3 escenaris:

3) Escenari A: Replegament Els Republicans distensionem, ens repleguem, i negociem o bé contrapartides autonomistes, o bé un nou Estatut o bé una nova Constitució amb l'Estat

4) Escenari B: Tensió amb intervenció Continuem tensionant, mantenint el pols amb l'Estat, no acceptant quincalla autonomista, i en veure que el conflicte no s'atura, Alemanya i/o altres Estats decideixen intervenir i forçar una sortida negociada i votada pels catalans

5) Escenari C: Tensió sense intervenció Continuem tensionant, plantant cara, confrontant l'Estat democràticament, no acceptant quincalla autonomista, però ni Alemanya ni cap altre Estat intervenen

6) En l'escenari A (replegament), els polítics Republicans consideren que el moviment republicà no té la força necessària com per seguir endavant amb la República ...

7) ... i creuen que cal replegar-se, limitar-se a negociar millores en l'autonomia catalana, fer una bona gestió des de la Generalitat i anar eixamplant la massa social partidària de la República.

8 i 9) Des del meu punt de vista, aquest escenari és el que hem d'evitar de totes totes.Aquest escenari ens duu a:
  • - Trair el mandat popular de l'1 d'octubre
  • - L'abandonament dels presos polítics a llarges penes de presó
  • - La desmotivació i desmobilització del moviment republicà, de la gent
  • - La pèrdua del ressò que hem guanyat a nivell internacional
10) Sota aquest escenari, els Estats europeus que ara veuen el conflicte CAT-ESP com un problema europeu, se n'oblidaran ràpidament, perquè deixarà de ser un problema per ells, i fins i tot deixarà de ser un problema a nivell de l'Estat espanyol.

11) Això significaria perdre els actius que hem guanyat a nivell internacional. També significaria abandonar totalment el Pr. Puigdemont i perdre la força de la seva imatge internacional. I també implicaria buidar totalment de contingut i significat el Consell per la República

12) Però el més important és que comportaria trair l'esperit de l'1-O i perdre la força popular del moviment Republicà. L'empenta de la gent es perdria, i trigaríem anys en tornar a recuperar-la.

13) Crec, doncs, que aquest primer escenari és el que hem d'evitar. Cal que pressionem els nostres polítics per a que NO triïn aquest camí. Cal impedir que segueixin aquesta via, perquè seria la hibernació de la República durant molt temps. Seria la rendició.

14) A l'escenari B, els Republicans mantenim el pols democràtic amb l'Estat. I Alemanya, que ha demanat una solució al Pedro Sánchez, en veure que el Pedro Sánchez no resol el conflicte català, decideix intervenir i forçar una negociació

15) Pensem que Alemanya ja ha intervingut en diferents crisis a Europa:
  • - La crisi de Grècia
  • - La crisi d'Itàlia
  • - La crisi del deute a Espanya (forçant un canvi en la constitució)
  • - La crisi de la immigració
16) Alemanya no vol una República catalana independent, però encara menys vol inestabilitat al sud d'Europa que pugui fer trontollar l'economia alemanya i europea.

17) En cadascuna de les crisis enumerades en la piulada 15, Alemanya ha imposat solucions diferents: canvi a la Constitució, govern tecnòcrata, fortes retallades pressupostàries, etc.

18) És probable, que en el cas del conflicte català, Alemanya vulgui imposar la solució que els ha funcionat bé a ells: un Estat federal o confederal.

19) I Alemanya té clar que qualsevol solució ha de ser votada pels catalans, és a dir, que ha de ser ratificada en una votació pels catalans. Qualsevol solució no votada pels catalans, no seria mai acceptada pels catalans.

20) Aquest escenari té un avantatge i un risc: L'avantatge és que és una solució negociada, i per tant, sense risc de repressió, presó o exili. Però el risc és que Alemanya vulgui que votem sobre un Estat federal i no sobre la independència.

21) Per tant, el nostre objectiu hauria de ser:
  • - Forçar que es produeixi aquest escenari, però fent que es voti sobre la independència i no sobre un Estat federal
  • - Guanyar la votació
22) Per a q es produeixi aquest escenari, hem de:
  • - pressionar els nostres polítics x mantenir el pols democràtic amb l'Estat
  • - difondre la feblesa de l'Estat deguda a les seves 4 crisis (democràcia, corrupció, pensions, deute)
  • - Internacionalitzar, internacionalitzar i internaconalitzar.
23) I això també vol dir seguir una estratègia de votar NO a TOT el que proposi el PSOE al Congreso fins que s'obrin a parlar sobre l'autodeterminació de Catalunya i l'alliberament dels presos.

24) Un cop arribat el moment, sota aquest escenari, hem de:
  • - Rebutjar qualsevol votació que no sigui República SI/NO
  • - Guanyar la votació. Per tant, cal que des d'ara mateix, treballem per augmentar el nombre de partidaris de la República per assegurar la victòria.
25) Passem a l'escenari C. En aquest escenari, el moviment republicà manté la confrontació democràtica amb l'Estat, igual que a l'escenari B, però ni Alemanya ni cap Estat estranger intervenen en el conflicte.

26) Aquest escenari és menys idoni que el B, perquè és no negociat. Però el dret internacional sobre l'autodeterminació dels pobles ens dona tota la legitimitat per adoptar una via unilateral si l'Estat rebutja qualsevol negociació.

27) I no renunciarem mai al dret d'autodeterminació de Catalunya, ni al seu exercici. No hi renunciarem mai.

28 i 29) En aquest escenari, la nostra estratègia ha de ser:
  • - continuar ampliant la massa social partidària de la República
  • - aconseguir que en unes eleccions el Republicanisme guanyi amb més del 50% dels vots
  • - crear les condicions per a que es produeixi un nou 1 - 3 d'octubre
  • - preparar-nos mentalment per culminar-lo
30) I aquest nou 1-3 d'octubre què vol dir? Vol dir una embranzida popular massiva, una explosió participativa, sempre pacífica, resultat d'una gegant onada d'indignació, que desbordi les estructures i que resulti imparable.

31) I què desencadenarà aquesta onada d'indignació? Un esdeveniment que ara no podem preveure, segurament provocat per determinades accions de l'Estat Espanyol. De forma semblant a com va passar quan va caure el mur de Berlin.


Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial