traducció - translate - traducción

dissabte, 8 de desembre del 2018

... i els fatxes mirant la tele | Salvador Cot

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

"Els Mossos, com l'Ertzantza, han de protegir els manifestants per ordre judicial. I això, tenint molt present que hi ha 143 agents inclosos en diligències judicials per l'1-O, dels quals 72 estan formalment imputats"



El 25 d'abril de 1999, un autocar amb trenta ultres d'Alianza para la Unidad Nacional (AUN), provinent de Madrid, va arribar al centre de Bilbao, escortat per l'Ertzantza. Un miler de contramanifestants abertzales els esperaven, encerclant el dispositiu de seguretat de la policia basca, que tenia ordres judicials de protegir una convocatòria que havia estat autoritzada pel Tribunal Superior de Justícia del País Basc. Ricardo Sáenz de Ynestrillas, el líder dels ultres, va agafar un megàfon i va fer un discurs curt i inaudible -però ben previsible-, ofegat pels crits dels contramanifestants. A partir d'aquí van començar els incidents, amb pedres i còctels molotov i les corresponents càrregues policials. Va haver-hi batalla campal, amb ferits i detinguts... I mentre tot això passava, els trenta fatxes es dedicaven a onejar les seves banderes, tranquils i protegits, mentre gaudien de l'espectacle. En acabar, se'n van tornar cap a Madrid a veure per la tele les imatges de les destrosses a Bilbao. Aquesta escena es va repetir dotzenes de vegades en aquella Euskadi. 

I ara aquesta mateixa funció es representa aquí. Un grapat d'ultres demana, legalment, que se'ls autoritzi una manifestació, sabent que els jutges sempre els donaran la raó. A partir d'aquí, els Mossos, com l'Ertzantza, han de protegir els manifestants per ordre judicial. I això, tenint molt present que hi ha 143 agents inclosos en diligències judicials per l'1-O, dels quals 72 estan formalment imputats. Tots els mossos que vam veure el dia del referèndum enfrontant-se a les agressions de policies i guàrdies civils estan essent perseguits, implacablement, per jutges i fiscals. I tots plegats estan amenaçats com a cos, des dels agents fins als comissaris.


Això, sense tenir en compte que hi ha una bona part dels mossos obertament espanyolistes, com vam comprovar quan confraternitzaven davant la comissaria de Via Laietana. I molts d'ells estan destinats a les unitats més repressives. Una complicació extra. I això, amb l'opinió pública espanyola que, just al contrari que la francesa, clama per la màxima repressió contra l'independentisme català, amb l'excusa d'una suposada violència que fomenten i desitgen... En fi, res, només que a Euskadi ja no piquen.


Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial