traducció - translate - traducción

dijous, 3 d’agost de 2017

Qui és el president de Naturhouse i padrí de Societat Civil Catalana?Víctor Costa 
Foto: Efe 


Félix Revuelta Fernández (Burgos, 1947) és el fundador i principal accionista de la cadena de nutrició i dietètica Naturhouse. Va estudiar Economia a la Universitat Nacional d'Educació a Distància. Amb múltiples inversions, incloent un club de futbol, cellers, farmacèutiques o fins i tot un hotel de luxe, s'ha convertit en una de les 100 fortunes més importants del conjunt d'Espanya. Es mou amb jet privat, juga al golf, fa vela i és un habitual de les festes de Marbella. El suplement dominical d'El Mundo li atribueix una fortuna d'entre 450 i 500 milions d'euros.
La seva oposició a la independència de Catalunya ve de lluny, tal com posa de manifest el seu reiterat suport i finançament a Societat Civil Catalana. Va ser precisament en un esmorzar organitzat per la plataforma unionista, que va desencadenar la polèmica amb aquestes declaracions: "Una Catalunya independent podria convertir-se en una república sud-americana". El motiu? Al seu parer, "incertesa jurídica". Malgrat les dades rècord de Catalunya, Revuelta entén que el procés espanta les inversions i "té atemorits els empresaris" per la incertesa de no saber què acabarà passant. Encara més, és partidari que si els empresaris no és posicionen en contra del procés és perquè "s'exposen a perdre la meitat de clients ja sigui d'una banda o de l'altra". 
Coincidint amb el primer dia d'agost, data a partir de la qual l'activitat empresarial acostuma a fer un breu descans, Naturhouse ha comunicat al regulador borsari de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que trasllada la seu de Barcelona a Madrid per "raons operatives". Convé no oblidar que Naturhouse va enlairar-se obrint una botiga a Barcelona i a Vitòria durant els Jocs Olímpics del 1992. Però les coses han canviat. I des del 2015, quan Naturhouse va sortir a borsa, s'assegura que s'ha consolidat la direcció de la societat i el grup a les seves oficines a Madrid, on també es reuneix de forma habitual el seu consell d'administració i les seves comissions delegades. 
Més moderat que de costum, ha assegurat a El Confidencial que la situació política a Catalunya és "complicada" i que això no n'ha estat l'únic factor, però sí que ha influït en la seva decisió. Reitera que no vol assumir un risc tan elevat. Però no és la primera vegada que marxa. De fet, Kiluva, que és la matriu de Naturhouse, ja va fer les maletes de la capital catalana a la capital espanyola ara fa cinc anys coincidint amb l'auge de les manifestacions de l'11 de setembre. Aquest hòlding familiar que porta les síl·labes de la seva dona i els seus fills també manté participacions minoritàries en el grup de comunicació Vocento (propietari de l'ABC) o la farmacèutica catalana Reig Jofre.  
Revuelta no és un empresari desconegut. Ni de bon tros. Aquest mateix mes de juny ja va ser notícia per haver-se erigit com un dels grans damnificats de la compra del Banco Popular per part del Banco Santander. Es calcula quehi ha perdut 45 milions d'euros. Tant és així que amb només una setmana de marge des que l'operació es va publicar, va posar en marxa una plataforma d'afectats i la seva respectiva maquinària legal a través de Kiluva per presentar demandes col·lectives contra els responsables de la caiguda de l'entitat. "És una vergonya el que ha passat, hi ha coses que no s'entenen", va concloure. 
Naturhouse també va captar gran part de l'atenció mediàtica durant el 2008 quan el llavors president de l'Associació Espanyola de Dietistes Giuseppe Russolillo va criticar tant els productes com la publicitat o fins i tot les tècniques i el sistema per aprimar-se utilitzat per la cadena de nutrició. Naturhouse no va dubtar en portar aquest assumpte als tribunals que després de quatre anys de reiterades apel·lacions a les més altes instàncies judicials per part de la firma, van acabar donant la raó una i altra vegada a Russolillo. 

Pots seguir Boladevidre
Publica un comentari a l'entrada