traducció - translate - traducción

dimarts, 12 de setembre del 2017

Palinuro: No enteneu res



Però 'nada de nada'. Res de res. Probablement us ho impedeix aquest pur nacionalisme espanyol que comença per negar-se a si mateix. Els nacionalistes espanyols una mica espavilats asseguren que no són nacionalistes, faltaria més; que tots els nacionalismes són iguals; que no cal posar noves fronteres (ells estan contents amb les seves, és clar); i, si són d'esquerres, diuen ser internacionalistes cosa que, òbviament, no vol dir res.

Crida l'atenió i forma part de la complexitat del problema que l'esquerra mostri aquesta incapacitat per comprendre. Catalunya no és Espanya ni abans ni després del 1/10 com es demostra -da vergonya recordar-ho- pel fet que calgui dir-ho. Catalunya és terra conquerida, segons va dir Fraga a Verstringe. Està a Espanya, però no és Espanya. Catalunya sap el que és i el que vol ser. Espanya, no; ni el que és, ni el que vol ser, i la millor prova és aquesta incapacitat per entendre Catalunya, que ratlla en el patològic. Ha calgut que les coses es podrissin durant anys fins arribar a la confrontació actual perquè els socialistes comencin a preocupar-se i presentin un pla irrisori d'una comissió constitucional de re-consideració del lloc de Catalunya sabent que, amb la correlació actual i previsible de forces, això és impossible. Per no parlar d'aquest federalisme arnat en què no creu ningú; ni ells. La proposta no només mostra una probable mala fe d'intentar enganyar els catalans amb un esquer parlamentari, sinó que oculta alguna cosa pitjor: l'intent d'ignorar que la rebel·lió catalana rebutja la legitimitat de l'ordre constitucional i que, per tant, la proposta no té sentit dins del sistema actual; que és una repetició del "cafè per a tots" 40 anys després.

Una altra cosa seria si, entenent que Catalunya no és Espanya, es proposés una via de negociació bilateral entre ambdues que inclogués un referèndum d'autodeterminació pactat. Però, en el cas del PSOE, això és impossible perquè comparteix amb la dreta el nacionalisme espanyol que li fa negar-se en rodó al referèndum per una qüestió d'encartonats principis borgonyons amb l'argument, típicament orgànic de tot el pensament reaccionari, que la part no pot separar-se del tot, el braç del cos, la branca de l'arbre. I no és aquesta l'única bestiesa que comparteix amb el PP. També coincideix en les seves fal·làcies sobre la legalitat, la Constitució, l'estabilitat, la Monarquia i, en gran mesura, la colonització de l'Estat per l'Església, etc, i per descomptat, el recurs a la repressió i a la violència si es considera necessari, amb l'única excepció que, alhora que es redueix als catalans per la força, no es deixi de cridar-los al diàleg.

Diàleg com el que oferia Sáenz de Santamaría mentre preparava la guerra bruta contra la Generalitat, els processaments de Mas, Rigau, Ortega, Homs etc per mitjà dels seus agutzils al Tribunal Constitucional, i una bateria de denúncies i amenaces que, en el moment d'escriure aquestes línies, arriben ja als particulars que desobeeixin al Tribunal Constitucional i això sense suport jurídic alguna, simplement per un capritx d'aquesta senyora. Tenint en compte que la Generalitat ja compta amb 50.000 voluntaris per al referèndum, calculeu l'herculi esforç repressiu que haurà de realitzar aquest govern d'incompetents per a tot el que no sigui espoliar l'erari.

Això és el que el PSOE directa i obertament i Podem de manera ambigua, esbiaixada i hipòcrita estan recolzant: l'activitat arbitrària de l'administració amb el suport d'uns jutges submisos i la tirania com a forma de govern davant d'un problema que són incapaços de resoldre . I, de passada, la condonació de la guerra bruta, l'organització de policies polítiques, l'ús de la força pública amb intencions intimidatòries, la compra i manipulació dels mitjans, les amenaces i campanyes contra la Generalitat.

I no només això. Els que no solament no denuncien les sistemàtiques violacions de la legalitat i l'Estat de dret, sinó que els donen suport, també estan sent còmplices de la corrrupción generalitzada d'un govern sostingut per un partit que és una associació per delinquir.

I tot això perquè aquests nacionalistes espanyols, de dretes, de centre o d'esquerres són incapaços d'entendre què està passant a Catalunya, una societat dinàmica i oberta obstinada a lliurar-se de la rèmora d'un Estat que, després d'un breu lapse d'una democràcia mediocre , torna pels furs dels governs de lladres, menja-ciris, franquistes i corruptes que han destruït el país. Literalment.

Davant d'això, el moviment independentista que, a la Diada, va fer una demostració de força i unitat que conquistarà tots els mitjans del món, segueix endavant de manera pacífica i democràtica com una "revolució dels somriures". De somriures i amb sentit de l'humor. El ridícul episodi viscut per la Guàrdia Civil registrant una revista com un episodi del Cu-Cut de fa més de cent anys a la recerca de paperetes de votació, va ser apoteòsic i tot va arribar a graus superiors quan, mentre la gent regalaven clavells a uns malcarats guàrdies civils, aquests confiscaven una caixa ... buida i el conseller Turull avisava que no feien falta paperetes, ja que tots podran portar-les impreses de casa.No, amics, no enteneu res i, després de l'1 d'octubre, si el sí és majoritari, us haureu d'empassar una república catalana lliure, molt millor i més pròspera que l'Espanya que deixa enrere.

Font: Palinuro: No entendéis nada

Pots seguir Boladevidre
Facebook   https://www.facebook.com/Boladevidre
Twitter:       @Boladevidre
Google+:    https://plus.google.com/u/0/1006401424208124