traducció - translate - traducción

dimarts, 29 de maig del 2018

Inés: ets minoria - Albano-Dante Fachin

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial



Hola Inés,
constantment, des de fa anys i sense parar et sento repetir el mateix argument: la societat catalana està dividida pel "prusés". La veritat és que no t'ho negaré. El que mai dius es que en aquesta "divisió" tu i el teu partit sou minoria. Si, has llegit bé: sou minoria. Ja sé que teniu tots els mitjans de l'IBEX al vostre servei per ocultar-ho i que munteu els vostres numerets al Parlament perquè no es parli d'aquesta realitat. Però et posis com et posis, sou minoria. Tu pots seguir mentint, enganyant i fotent llenya al foc, però sou minoria. Mira:
Segons enquesta publicada per El Español "el 81,1% dels catalans desaprova les càrregues policials de l'1-O". Tu, que vols condecorar els policies que ho van fer, formes part del 18,9% restant. Ets minoria.
Segons enquesta del GESOP d'abril de 2018, el 64,5% dels espanyols creuen que s'ha de rebaixar la tensió mitjançant el diàleg. Només el 29,5% creu que la solució vindrà de la mà dels tribunals, com tu defenses. Ets minoria.
A la mateixa enquesta el 83,2% dels catalans es pronuncien a favor de què els presos polítics surtin de presó. Tu formes part del 16,7% que no ho vol. Ets minoria.
Arribats a aquest punt d'aquesta carta, segurament estaràs pensant que "això són enquestes" i que el que importa de veritat són "les urnes de veritat" del 21D. Aquelles urnes que, segons tu, et van proclamar "guanyadora". Doncs ho sento però, un altre cop: ets minoria. Mira:
El 21D el 55% dels catalans van votar partits en contra del 155. Tu pertanys al 43,5% que ho sosté. Ets minoria.
Efectivament, la societat catalana està dividida. Dividida entre els que creiem en el diàleg com a manera d'enfortir la nostra societat i els que creieu en la imposició. Dividida entre els que volem que la gent s'expressi en llibertat i els que feu tot el possible per tapar la boca a una part de la societat. Dividida entre els que no creiem que calgui tancar gent a la presó per les seves idees i els que ho demaneu Aquestes són les divisions i tu ets minoria.
Potser en aquest punt tu diràs que no, que del que parles és de què està dividida entre dues meitats: "independentistes i no independentistes". Això, Inés, la veritat és que no ho sabem ben bé. Segons enquesta de Metroscopia d'abril de 2017, "el 82% dels catalans creuen que la solució és un referèndum d'independència pactat". Tu formes part del 18% restant. I un altre cop, ets minoria.
Tens l'IBEX del vostre costat per repetir la mentida un cop i un altre, tens els numerets al Parlament i tens una esquadra retirant llaços grocs al carrer. Però malgrat tot aquest ajut, no et podràs imposar. Perquè ets minoria.

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial