traducció - translate - traducción

dissabte, 12 de maig del 2018

Ens esperen mesos apassionants | Bernat Deltell

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

Portada de Libération del passat 5 d'octubre, quatre dies després de la victòria del Sí al Referèndum, i dos de la vaga general més participativa que s'ha donat mai a Catalunya. Inici d'una república o principi del final d'una monarquia?

Estan passant grans coses, totes molt interessants i en la línia del que porto dient des de fa mesos. En parlarem. Però ara vull comentar-vos un fet extraordinari que ha succeït avui, i és aquest: "Llarena al·lega el discurs del Rei per mantenir les causes obertes per l'1-O". Això, resumit, vol dir que el jutge Pablo Llarena és conscient que l'han deixat a l'estacada i amb el desprestigi internacional per terra, i ara es defensa: "la nit del 3 d'octubre el Rei, com a cap d'Estat, va dirigir un missatge a la nació i va reclamar a la Generalitat respectar l'ordre constitucional democràtic". Llarena posa d'escut al Rei, i avisa: "ep, això de la rebel·lió no ho dic només jo, sinó que ho va dir el Rei el 3 d'octubre". Caram i recaram! com diria el gran Cincsegons, l'amic del meu estimat Mic!

Què ens diu Llarena? "Compte que si jo caic arrossego a Felipe VI, ok? Perquè en definitiva és ell qui va dir que hi havia rebel·lió!" Ben jugat, Llarena, llàstima que no et servirà de res. Sí, tots sabíem que el discurs del rei espanyol del 3-O seria la fi de la monarquia.

"Como presidente de un grupo parlamentario que representa a más de 5 millones de españoles, le digo al Rey no votado: no en nuestro nombre". Això és el que va escriure la mateixa nit del 3 d'octubre després del discurset de Felipe VI. Ramón Espinar, portaveu de Podemos al Senat: "el Rey acaba de hacer el discurso más irresponsable en 44 años de monarquía constitucional. Une su destino al del Gobierno. Un desastre". I també "el Rey ha desaprovechado la oportunidad de ser parte de la solución". Yes! I el més rellevant: "Perplejidad total ante el discurso televisado de D. Felipe VI: máxima decepción y preocupación". Qui ho va dir? Doncs el lehendakari , un dels homes amb més poder de l'Espanya actual i amb via directa a EU (recordeu les paraules d'ahir de Juncker?)

Tot el que està passant era de preveure.
  • Primer, la crisi política, amb un PP corcat per la corrupció, amb més de 900 imputats i destacats dirigents a la presó o pendents de judici.
  • Segon: la crisi dels mitjans. Totes les capçaleres arruïnades i en mode pensament únic.
  • Tercer: extrema dreta sense control i desfermada.
  • Quart: crisi econòmica que afecta als jubilats i als joves.
  • I cinquè: crisi moral que arrossega les grans institucions de l'Estat, com són justícia, universitat i monarquia.

Estem a l'últim punt, i més aviat del previst.

Quan comença tot plegat? Quan el principal partit de l’oposició l’any 2006, el PP, recull 4.028.396 firmes contra la reforma de l’Estatut de Catalunya i en la campanya es menteix a consciència. Us imagineu aquesta mateix situació en qualsevol altre país europeu? Per això, José Luis R. Zapatero va dir, ara fa uns dies, que "mi opinión es que hay que sentarse y hablar en una mesa distendida y discreta, y ver qué ha pasado en Cataluña y en la relación de Cataluña con el conjunto de España, desde 2010 y desde la sentencia del TC, (…) hasta lo que pasó el 1 de octubre (que es una cosa decisiva)". L'expresident del govern apunta al TC i al PP per la seva recollida de signatures. I ara Espanya n'està pagant un preu altíssim, de tot plegat. No només a nivell intern, sinó, i sobretot, a nivell internacional.

I a tot això, l'economia catalana creix el 0,8% fins al març, una dècima més que l'espanyola, i en un any, el PIB de Catalunya ha crescut el 3,3%, vuit dècimes per sobre de la mitjana de l'eurozona. I Felipe VI fent trucades a les empreses pq marxessin de Catalunya!!!😂😂😂 Les de l'Íbex35 sí que van marxar, perquè estan lligades de mans i peus, però quan van trucar a la Seat aquests van dir: "Marxar. On?" I a sobre, ara fa uns mesos van assegurar que es quedarien a Barcelona amb independència del seu futur polític. Patam!

Però a sobre hi ha la banana daurada (ja ho he explicat) i Barcelona ja ha superat en número d'organització de congressos internacionals a París i Viena. Qui és l'empresari boig que vol marxar de Catalunya amb aquestes xifres d'èxit? Qui vulgui marxar és un irresponsable! Sí, perquè Felipe VI ha estat un irresponsable. El 3-O tenia la seva oportunitat d'actuar com a mediador, i ho va fer decantant-se per una de les parts. Greu errada. Ara ja no pot venir a Cat si no és protegit i encapsulat per centenars de policies. Ha perdut el territori. I a sobre, la plantada de l'alcadessa Manuela Carmena a Felipe VI en la inauguració de Arco. L'alcaldessa de Madrid, de Madrid! plantant al rei Felipe VI! Carmena sap ensumar els canvis... Tot està en moviment perquè s'apropen grans canvis...

I per això convé recordar també coses que va escriure fa uns mesos a ViaWeb: "em diuen que a Estrasburg el president del TC va preguntar alarmat què podia passar-los, a ells com a persones, si seguien per aquest camí. Va preguntar quin risc corrien. Qui pregunta ja respon".

Sí, la justícia espanyola està espantada, i em recorda aquell gran diàleg de Casablanca: Renault: Dígame, Rick, ¿qué le ha traído a Casablanca? Rick: Vine a Casablanca a tomar las aguas Renault: Pero… ¡si Casablanca es un desierto! Rick: Al parecer me informaron mal

Ens esperen mesos apassionants. Ara les rates comencen a abandonar el vaixell. I per això Llarena ja posa pel mig a Felipe VI recordant al govern del PP que "qui primer va parlar de rebel·lió va ser el rei". Les garrotades que vindran d'Europa s'esperen antològiques...


Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial