traducció - translate - traducción

dimarts, 5 de juny del 2018

La Manada és el sistema - Carla Vall

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial


CARLA VALL
Divendres passat a la nit, diversos homes van violar una menor d’edat al backstage d'una de les sales de Razzmatazz. La jove va haver de ser ingressada a l'hospital; 48 hores després, cap dels homes no ha estat detingut (1 última hora).
Inevitablement, ens ve al cap el cas de la Manada. Certament, la Manada no ha estat el primer cas en què un grup d’homes agredien una dona, en resposta a tots els mites i estereotips de les violències sexuals i, malgrat això, a ella no se la creien judicialment ni socialment.
El missatge d’un cas mediàtic com el de la Manada es transforma en un cas adoctrinador de gènere. Es marca quines són les limitacions d’espais, d'activitats, de maneres de ser, d’expressar-se, de divertir-nos, etc., de les dones. I mentre es genera un espai de por per a les dones, es genera també un espai d’umpunitat per als agressors potencials. Ja tenim un gran precedent, analitzat de manera magistral per la doctora Nerea Barjola a Microfísica sexista del poder, en el cas de les nenes d’Alcàsser. El vam tenir també en el maltractament mediàtic de la víctima de la Manada.
Esperem ara que els mitjans de comunicació se centrin en els elements estructurals de la violència: el patriarcat i tota la resta de valors com la dominació masculina, la diferència d’edat, la situació de poder i l'estatus dels agressors.
No són monstres, són fills del sistema. Fills del sistema patriarcal que creixen entre nosaltres, entre cada anècdota de violència que és aplaudida en grup, entre les gestes de cada masclista, entre els silencis còmplices dels homes.
Font: La Manada és el sistema - Diari Jornada

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial