traducció - translate - traducción

dijous, 7 de juny del 2018

Espanya baixa 10 llocs en l'Índex de Pau Global (GPI)

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

Espanya: Primer país occidental que pateix un dels cinc majors deterioraments de la pau segons l’Índex de Pau Global 2018




Espanya: Primer país occidental que pateix un dels cinc majors deterioraments de la pau segons l’Índex de Pau Global 2018

El segon i tercer lloc del GPI 2018 els ocupen Nova Zelanda, que repeteix en el pòdium, i Àustria, que puja un graó respecte al passat any. Els segueixen Portugal, que baixa des del tercer al quart lloc, Dinamarca, Canadà i la República Txeca, mantenint tots la seva posició respecte a 2017.
La pèrdua de posicions d’Espanya ha estat tan notable que el president de l’Institut encarregat del desenvolupament de l’informe, l’empresari i filantrop a australià Steve Killelea ha assegurat que és la primera vegada que “un país occidental experimenta un dels cinc majors deterioraments de la pau “de la llista.
El país, que ocupa el lloc número 30, perd 10 posicions en un sol any i és situa darrere de Botswana i per davant de Letònia, és un dels països que més llocs descendeix en el rànquing aquest any, junt amb Bangladesh (que ocupa el número 93) i Hondures (118), que també descendeixen 10 caselles en el rànquing; encara que són Cambodia, Quatar i Togo els països que més llocs han perdut, baixant 18, 26 i 32 posicions respectivament.
Per contra, les principals escalades estan protagonitzades per Gàmbia, que es col·loca aquest any en el lloc 76, pujant 35 llocs; Libèria, que salta al lloc 63 des del 90; i Burkina Faso, que es col·loca aquest cop en el lloc 80 avançant 14 posicions.
Així es desprèn de l’anàlisi publicada per l’Institut d’Economia i Pau que cobreix 163 països amb un 99,7% de la població mundial que mesura el nivell de la seguretat de la societat, l’abast de conflictes nacionals i internacionals i el grau de militarització .

Europa és la regió més pacífica

En termes generals, Europa segueix sent la regió més pacífica del món malgrat que els seus nivells de pau es van deteriorar el 2017 per tercer any consecutiu. En concret dels 36 països europeus, 23 van patir un retrocés l’exercici passat, majoritàriament d’Europa occidental, mentre que hi va haver millores en diversos Estats d’Europa de l’Est.
En l’última dècada, un 61% dels països europeus han empitjorat en el seu nivell de pau, a causa d'”una major inestabilitat política, un augment de l’impacte del terrorisme i l’increment de la percepció de la criminalitat”.
Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial