traducció - translate - traducción

diumenge, 17 de juny del 2018

"Merkel va evitar un bany de sang l'1-O. Va evitar morts?" | Ralf Streck

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

La Cort Suprema de Madrid, on actua el jutge instructor Pablo Llarena. VDF / CC BY-SA-3.0

El Parlament de Catalunya ha presentat una denúncia contra el jutge Llarena per detenció il·legal i frau de llei, també es diu que Merkel ha aturat un bany de sang durant el referèndum d'independència

El cercle al voltant del controvertit instructor Pablo Llarena, que persegueix els polítics catalans, continua creixent. Llarena, en nom del govern anterior, formula absurds càrrecs per una suposada rebel·lió (que significa una intervenció pública violenta) tot i que ja sap que la demanda que va enviar a Bèlgica i a Alemanya han fracassat .

Mentre que Puigdemont resta a Alemanya i quatre ex-membres del govern a Bèlgica i Escòcia es troben en llibertat en la seva totalitat, Llarena segueix mantenint a 9 polítics catalans sota custòdia. Aquesta és una altra raó per la qual el Parlament de Catalunya ha presentat una demanda contra el jutge. El Parlament ha assumit la tasca del president del Parlament, Roger Torrent. També contra tres jutges de la Sala d'Apel·lacions de la Cort Suprema, que van rebutjar de manera dubtosa els recursos contra Llarena.

També afirma que es violen els drets fonamentals dels membres del parlament empresonats i dels exiliats. El Comitè de Drets Humans de l'ONU va exigir que Espanya i Llarena garantissin els drets del parlamentari Sànchez a ser candidats a la presidència. No obstant Llarena va impedir la seva investidura amb justificacions molt febles. Així mateix, el candidat Jordi Turull fins i tot va ser arrestat abans de la segona votació , per la qual cosa no va poder ser elegit president català, perquè no agradava al govern de Mariano Rajoy.

Per tant, segons la demanda, Llarena i els tres jutges de la Sala d'Apel·lacions també podrien ser culpables de detenció il·legal. A més hi ha conculcació de drets segons destacats advocats constitucionalistes que han acusat repetidament al jutge d'obstrucció del Parlament. La denúncia, presentada a la Sala Segona del Tribunal Suprem divendres passat, considera que mantenir la detenció cautelar dels polítics és en si mateixa un delicte, ja que viola els seus drets fonamentals. També es recorda que gaudeixen d'immunitat i que haurien d'haver estat alliberats després de la seva elecció el 21 de desembre.

També afirma que la continuació de la detenció és un "atac a la separació de poders, al govern català i a l'autonomia del parlament", perquè el Parlament té la capacitat inviolable d'organitzar la seva funció, inclosa la investidura del president de la Generalitat de Catalunya, sense interferències de cap altre òrgan. "Restringir els drets dels parlamentaris no només viola els seus drets subjectius i significa un atac contra la institució que presideixo, sinó també un atac a tota la població de Catalunya, els drets a la representació política dels quals s'ha limitat, ja que no s’ha permès el seu mandat d’elegir els seus representants", assenyala Torrent en la demanda .

Els jutges demandats són acusats de "violació sistemàtica i repetida dels principis d'objectivitat i imparcialitat". En les seves decisions, els jutges del TS presenten "avaluacions clarament extrajudicials". Com a exemple, cita una presumpta incomoditat que, segons l’opinió d’aquests jutges, afectaria més de la meitat de la població catalana i pràcticament tota la població d'Espanya.

A Bèlgica, des de fa temps, s’hi va presentar una demanda civil contra el jutge i aquest està convocat davant un tribunal belga el 4 de setembre el qual, si no s’hi presenta, pot ser condemnat en absència. Se l’acusa de manca d'imparcialitat i demana la seva substitució. L'advocat belga de Puigdemont justifica l'acció afirmant que hi ha una "separació real de poders" a Bèlgica i que decidirà un "tribunal independent". Atès que aquests dos conceptes no estan garantits a Espanya, no se n'havien queixat allà, va afegir Paul Bekaert. Si Llarena fos condemnat a Bèlgica, tot el seu procediment seria nul a Espanya.

Però, per a Llarena, la seva cadira a Espanya s'està tornant més calenta. Des de fa temps, Telepolis va descobrir que el jutge es troba assegut a un pas de l'expulsió . A mesura que el nou govern socialdemòcrata mostra uns lleus senyals de rebaixar la tensió respecte a Catalunya, es compromet a la transferència de presos a Catalunya. És clar que el dret penal espanyol també preveu l'empresonament proper a casa per no castigar a familiars, amics i nens amb llargs viatges a presons distants. Per contra, durant quatre dècades Espanya ha estat vulnerant el cas dels familiars dels presos bascos. Hi ha més presos bascos a Andalusia que al País Basc o a les regions adjacents. En només el 17% dels casos, són empresonats a menys de 400 quilòmetres de casa, i el 37% es troben entre els 800 i els 1.100 quilòmetres.

Llarena i el nou govern es passen l’un a l’altre la patata calenta. El jutge es nega a prendre la decisió i afirma que és el govern qui ha de fer-ho. Però el govern, minoritari i feble, no s'atreveix a actuar a la vista de les crítiques esperades dels partits de la ultradreta i afirma que aquesta és una competència del poder judicial. A l'etern aspirant, el primer ministre Pedro Sánchez, li ha mancat coratge per aguantar un escàndol en la seva primera setmana.
Va evitat morts Angela Merkel?
I una mica a part d'aquest tema, cal assenyalar que va ser clarament la cancellera Angela Merkel, qui va impedir un bany de sang en el referèndum d'independència de l'1 d'octubre. És clar que hi  va haver una intervenció seva al migdia. De sobte es van aturar les tropes paramilitars, que havien dut a terme una "operació militar" contra ciutadans pacífics. No van tornar a atacar a la tarda, tot i que s'havia previst l’ordre que confisquessin les urnes per la força abans de l’escrutini.

El síndic de Greuges, Rafael Ribó, va dir al diari escocès The National que té proves que Merkel va trucar a Mariano Rajoy durant la brutal repressió. Es diu que li va dir que "Europa no pot acceptar" el que està fent a Catalunya. Aquesta és l'única explicació perquè des de les dues del migdia ja no es va fer us de bales il·lícites de goma, i s’acaba la visió dels votants amb  els caps ensangonats en deixar de ser  colpejats. Espanya, òbviament, també estava preparada per a una massacre, de manera que Catalunya també estava amenaçada amb "morts" als carrers i l'ús de foc real. ( Ralf Streck )


Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial