traducció - translate - traducción

diumenge, 28 de maig de 2017

I no hi haurà plasma que el tapi

El PP haurà de donar explicacions a la resta d’Espanya del perquè Catalunya ha marxat, del perquè aquella Catalunya que sempre ha fet mans i mànigues per construir un estat modern, ha decidit construir un estat propi.


Des de la Constitució, passant per governs de Suárez, González, Aznar, Zapatero i el primer Rajoy, una gran part de la representació catalana ha tirat colze a colze la construcció de l’estat. La darrera reforma de l’Estatut fou l’esforç titànic per quadrar l’Espanya impossible, dos parlaments van aprovar un estatut “cepillao” i el poble català el va ratificar en referèndum. En aquell moment el PP (més lladre que mai) va veure el límit de la seva tolerància i va explotar la seva intolerància. El boicot de productes catalans, el bloqueig en la composició del Constitucional fins a farcir-lo de falangistes, la recollida de, vés a saber, quantes signatures contra Catalunya, l’ostentació de lacatalanofòbia en tots els debats públics i mitjans de comunicació comprats... El PP no és un partit d’estat, ho hem vist en el saqueig dels béns públics i en la utilització del terrorisme per aconseguir els seus espuris objectius de govern icorrupció. No trobareu gaires acords antiterroristes signats pel PP quan el PSOE era al govern; tots es van signar amb el PP al poder perquè els altres partits sí que tenien sentit d’estat. El PP no podrà consolidar un estat si quangoverna no té sentit d’Estat, no l'ha tingut de la majoria absoluta del 2011 ni en la gestió de les dues patètiques eleccions a les Corts, el 2015 i 2016, esperant la tenir una majoria suficient per seguir “governant”.

L'agressió patida per Catalunya el 2010, l'obligà a fer el moviment més participatiu, cívic i massiu per aconseguir la seva independència. S’han donat mostres immenses de què la voluntat popular anava de debò. Des del 10 de juny en aquella primera i massiva manifestació, on la majoria vam sortir autonomistes i vam tornar independentistes. Prèviament el 2009 ja van començar a Arenys les consultes populars, que va acabar fent-se en 549 municipis i amb prop de 900.000 vots. Després van venir les grans diades del 2012 a Barcelona, la Via Catalana del 2013, la V del 2014, la Meridiana del 2015 i la dels 5 punts del 2016. Totes elles van sumar milions de persones al carrer, amb un model d’organització i civisme magnífics. Entre diades hi va haver l’acte més massiu de tots, la celebració del 9N, on 2’3 milions de persones van votar, i majoritàriament per la independència de Catalunya. Doncs bé, tots i cada un d’aquests grans esdeveniments han estat, insultats, perseguits, negats i boicotejats per l’Estat espanyol, sense adonar-se que a cada vexació perdia llençols i legitimitat.

Faltava la prova de les urnes, i aquesta es va fer el 27 de setembre de 2015, l’independentisme va tenir la majoria absoluta de 72 escons dels 135 del Parlament de Catalunya, és aquesta majoria la que declararà la independència de Catalunya, en els propers mesos.

Rajoy ha tingut prou indicis, i prou majoria de cambres com per iniciar una negociació valenta amb Catalunya que li hagués pogut donar resultats entre la nostra gent més dubtosa, per molt que es tingui consciencia que els acords signats amb Espanya són paper mullat. Per contra s’ha limitat a fer la guerra bruta i complots, estimular la catalanofòbia, a negar i criminalitzar l’independentisme, a retallar les inversions, a boicotejar l'acció comercial de la Generalitat, a manipular la fiscalia i judicatura per desfer-se dels seus enemics polítics i protegir els seus lladres... mentre, en paral·lel, anava rescatant bancs, abaratint l’acomiadament dels treballadors, cobrant comissions per al seu PP, construint corredors del Mediterrani que passen per Madrid, buidant el fons de reserva de les pensions...

Rajoy haurà de donar moltes explicacions quan en els propers mesos es trobi amb la independència de Catalunya, amb què Europa li nega un crèdit que ja sap que no recuperarà mai, amb una economia centralitzada i col·lapsada incapaç de produir i créixer com per mantenir línies buides d’AVE i pagar les pensions... Sí. Rajoy haurà de donar moltes explicacions y no hi haurà plasma que el tapi.Publica un comentari a l'entrada