CADENA SER
Barcelona
31/05/2017 - 13:03 h. CEST
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha criticat aquest dimecres que el Govern central està pujant el to de les seves declaracions contra el procés sobiranista i ha exigit saber si l'Estat està disposat a utilitzar "la força" contra el procés sobiranista.
"Ha arribat l'hora que el Govern espanyol digui què vol dir estar disposat a tot. A utilitzar la força?", Ha expressat en la sessió de control al Govern al Parlament, tot i que ha assegurat que res li dissuadirà a l'hora de seguir impulsant el referèndum.
Ha afirmat que la posició contrària del Govern espanyol no aconseguirà "ni dissuadir ni replantejar ni rectificar ni recular" en el camí a la independència, i ha interpretat que l'estratègia actual de l'Estat és tractar de criminalitzar el moviment independentista.
Puigdemont, va enviar dilluns passat a la Comissió de Venècia -òrgan assessor del Consell d'Europa- una carta en la qual li informava de la seva aposta per celebrar un "referèndum acordat" a Catalunya malgrat la "negativa" del president del Govern, Mariano Rajoy.
El passat 18 de maig, el Parlament va aprovar, amb el suport de Junts pel Sí (JxSí) i Catalunya Sí Que És Pot, una moció que emplaçava el Govern a posar en marxa les "iniciatives oportunes" per disposar del "assessorament, reconeixement i aval "de la Comissió de Venècia a la convocatòria d'un referèndum.
La moció, presentada per Catalunya Sí Que És Pot i acordada amb JxSí -la CUP es va abstenir-, cridava a buscar el reconeixement internacional al referèndum i interpel·lar a la Comissió de Venècia sobre les condicions que hauria de complir la cita, d'acord amb el codi de bones pràctiques d'aquest organisme.
En la missiva, dirigida al president de la Comissió de Venècia, Gianni Buquicchio, Puigdemont explica la resolució aprovada pel Parlament, el text li envia adjunt, i remarca la "voluntat" del Govern de "celebrar un referèndum acordat amb el Govern espanyol sobre el futur polític de Catalunya ".
El president català no demana explícitament el "assessorament, reconeixement i aval" de la Comissió de Venècia a un referèndum a Catalunya, sinó que es limita a recordar que la moció del Parlament insta a "iniciar els procediments necessaris per a disposar, en aquest escenari de consulta pactada i acordada, de la col·laboració "d'aquest organisme assessor del Consell d'Europa, sense contemplar doncs el seu paper arbitral en cas d'un referèndum unilateral.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada