traducció - translate - traducción

dissabte, 4 de novembre del 2017

Comunicat contra l'empresonament del Govern

COMUNICAT 

Més per Menorca contrari a l’empresonament del Govern de Catalunya 


Davant l'empresonament d'Oriol Junqueras, Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn, Raül Romeva, Dolors Bassa, Meritxell Borràs i Carles Mundó, membres del Govern legítim de Catalunya, des de Més per Menorca volem manifesta el rebuig a la mesura judicial aplicada i en conseqüència, expressam: 

1.-Més per Menorca, i tots els seus càrrecs institucionals, consideren que el legítim Govern de la Generalitat és l'encapçalat per Carles Puigdemont. Entenem que l’aplicació de l’article 155 tal com ha estat aprovat pel Senat va molt més enllà del que preveu la Constitució, i per tant consideram il·legítimes totes les mesures que se’n deriven. 

2.-Empresonar tot un Govern, elegit democràticament a les urnes, per haver duit a terme el seu programa electoral i assumir el mandat popular emanat de les urnes és un acte indigne. Entenem que els empresonaments persegueixen clarament una ideologia política i es tracta, per tant, d’empresonaments polítics, la qual cosa és inacceptable en una Estat democràtic. 

3.-Més per Menorca manifesta que aquests empresonaments, com els de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, o aquells que l'Estat ja ha anunciat que pretén dur a terme, aprofundeixen en la judicialització del conflicte català, que no és de naturalesa jurídica sinó política. 

4.-Més per Menorca certifica, una vegada més, que les ofertes de diàleg per part del Govern català només han rebut respostes repressives per part del Govern estatal. On no hi ha diàleg 
no hi ha democràcia; qui no dialoga no és demòcrata. El tema català és polític i s’ha de resoldre amb el diàleg polític i no amb contundència judicial o repressió policial. 

5.-Més per Menorca exigeix l'alliberament de tots els consellers empresonats, així com de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. 

6.-Arran de la degradació de la democràcia a l'Estat espanyol, Més per Menorca demana a la comunitat internacional que s'impliqui en solucionar el conflicte. 

7.-Més per Menorca seguirà participant a totes les mobilitzacions socials en defensa de la llibertat i la democràcia. Per açò fa una crida a totes les entitats i partits demòcrates a respondre de forma enèrgica i coordinada a aquest nou atac antidemòcrata. 

8.-Des de Més per Menorca , entenem que l’actuació del Govern i judicatura espanyols és un despropòsit i un abús de repressió política i judicial de l’Estat contra uns polítics que no han comès cap delicte, tan sols han expressat la voluntat de validar un referèndum democràtic i l’assumpció del mandat popular per iniciar un procés polític cap a la constitució de la República Catalana. El Govern espanyol mostra, amb la seva actuació, els seus tics més autoritaris en contra la llibertat de la gent i dels pobles. 

divendres, 3 novembre de 2017


Pots seguir Boladevidre
Twitter:       @Boladevidre
Google+:    https://plus.google.com/u/0/1006401424208124