traducció - translate - traducción

diumenge, 17 de desembre del 2017

'The New York Times' adverteix: Rajoy espera guanyar amb una "elecció anormal"

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial


Alba Solé

“Rajoy espera que Catalunya torni a la ‘normalitat’ amb una elecció anormal”. Aquest és el contundent títol d’un article del diari nord-americà The New York Times que comença recordant l’acte de Junts per Catalunya a Igualada “on el seu líder, Carles Puigdemont, no estava entre els seus partidaris”.
Segons el diari, aquesta campanya posa en relleu les circumstàncies “poc ortodoxes” que envolten les eleccions catalanes del 21 de desembre convocades pel govern espanyol per, tal com diu Mariano Rajoy, “tornar a la normalitat”. Al mateix temps el The New York Times es fa ressò del discurs del president Carles Puigdemont denunciant que no està en condicions d’igualtat amb els altres candidats.
El rotatiu explica els dos discursos sobre l’exili de Puigdemont: el del Govern que diu que “es va veure obligat a marxar” i el de l’executiu espanyol assegurant que el president “és un fugitiu que està ignorant el poder judicial espanyol”.
D’altra banda, qualifica de “repte” que Rajoy derroti els partits independentistes i asseguri que el seu partit mantingui una mínima presència a Catalunya. Finalment, el diari nord-americà subratlla que “la majoria d’enquestes indiquen que cap dels bàndols obtindrà una majoria absoluta” i que caldrà obrir una ronda de negociacions per formar un govern de coalició.

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial