traducció - translate - traducción

dissabte, 19 de gener del 2019

Jutges ultranacionalistes rere l’anonimat (Cap. IV): Luisa Maria Gómez Garrido

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

Luisa Maria Gómez Garrido, magistrada TSCLM
Luisa Maria Gómez Garrido, magistrada TSCLM
Redacció La República

Quarta entrega de La República gràcies a la col·laboració d’Anonymous Catalunya (@anonktalonia). Després de descobrir que @LaLupaJudicial és el jutge Francisco José Trujillo Calvo, que @LadyCrocs és la magistrada María Teresa Puchol Soriano i que @LaPeLo1 és Laura Peña Lozano, avui us descrivim qui hi ha darrere del perfil ultranacionalista espanyol @LuisaMarGG: la magistrada Luisa Maria Gómez Garrido.

Una vegada més, ens trobem amb un perfil “anònim” carregat d’odi i catalanofòbia, que ha propagat missatges tergiversats i esbiaixats impropis de tota una magistrada de la Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justícia de Castilla la Mancha (va perdre la votació el 2014 per a presidir la Sala). Ella és Luisa Maria Gómez Garrido i s’amaga darrere de les sigles @LuisaMarGG.

Com tots els perfils desvetllats fins ara, també forma part de la conservadora i ultranacionalista Asiciación de Jueces Francisco de Vitoria. A les xarxes, fins i tot, es podria arribar a afirmar que actuen com tot un clan.
Alguns dels missatges més greus i grotescos que hem recollit, a part de dilapidar la seva imparcialitat i objectivitat en vers Catalunya malgrat formar part del TS i propagar un missatge bel·ligerant contra els independentistes, també la desautoritzen de principi a fi. I és que resulta que Luisa Maria Gómez Garrido va ser l’encarregada d’elaborar, juntament amb altres magistrats, el codi ètic del Consell General del Poder Judicial. Va fer-ho l’any 2016 i a petició de la UE, ja que Espanya no en tenia.
Un text que al punt dinou de la part del capítol 1 de la part 1 assegura que “En su vida social y en su relación con los medios de comunicación el juez y la jueza pueden
aportar sus reflexiones y opiniones, pero a la vez deben ser prudentes para que su apariencia de imparcialidad no quede afectada con sus declaraciones públicas”. I en el punt 31 del capítol “Integridad” es demana “El juez y la jueza, como ciudadanos, tienen derecho a la libertad de expresión que ejercerán con prudencia y moderación con el fin de preservar su independencia y apariencia de imparcialidad y mantener la confianza social en el sistema judicial y en los órganos jurisdiccionales”.

Doncs, precisament, això és el que no fa Luisa Maria Gómez Garrido amagada a les xarxes. Com els altres magistrats, hem descobert que Puigdemont genera una greu obsessió a la justícia ultranacionalista espanyola i, les decisions europees, al mateix temps, una gran frustració:
Abans del judici, fruit del seu patriotisme desenfrenat espanyol, utilitza mots atribuïbles a la ultradreta com “golpistas”, “huidos”, i ja sentencia: hi ha hagut rebel·lió i violència. La línia dura fent ús, com no podia ser d’una altra manera, de la caverna mediàtica espanyola:
També ha fet ús de les fake news per a enviar missatges no se s’adequen a la realitat que podrien manipular l’opinió pública espanyola. I per deixar clar que els ciutadans s’haurien de preocupar, no és només aquest un tema sobre Catalunya. Luisa Maria Gómez Garrido també ha sentenciat a les xarxes sobre La Manada o el cas d’Altsasu, amb arguments molt imaginables…
Font: https://www.larepublica.cat/jutges-ultranacionalistes-rere-lanonimat-iv-luisa-maria-gomez-garrido/

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial