traducció - translate - traducción

dilluns, 1 d’agost del 2016

El simpàtic pregoner de la Mercè | Societat Anònima

Benvolgut, o no, Javier:

Jo era una d'aquelles persones que portaven samarreta groga. I sento dir-te que no formo part del teu imaginari desqualificador integrat per clixés impropis d'un escriptor amb suposats mèrits per donar un pregó a Barcelona. Ni sóc un home culgròs amb barretina, ni un jove amb les patilles llargues, ni una nena menjant patates fregides, ni vaig acudir a aquesta manifestació com si portés el para-sol a la platja. Tampoc vaig sentir que formés part de la fundació de Uvezquistán. Ho sento si t'he decebut. La realitat s'obstina a desmentir als demagogs i autoelegidos graciosos pagats per la caverna.

Després d'haver escrit semblant article o haver defensat a Marina Pibernat, excandidata d'ICV-EUiA per la ciutat de Girona, que es va permetre el luxe de parlar de "dreta rància catalufa" i de qualificar de "fastigós nacionalisme" a una part molt important de la societat catalana, al meu molt modesta opinió no mereixes ni donar un pregó a la casa de boles d'un parc infantil.

La "Mercè" és una festa integradora que pretén unir totes les ideologies i a tots els estrats socials en un acte de celebració pacífic i col·lectiu. Donar el pregó és un privilegi a l'abast de molt pocs. I algú que ha utilitzat semblants adjectius, amb la idea de desqualificar el 47,7% dels electors catalans (que és la xifra de favorables a la independència en l'última enquesta del CEO) no hauria de llegir ni l'etiqueta d'un xampú, perquè es va autodescartar per empatitzar amb aquest sector de la població (que no és petit, precisament).

Per això, si Ada Colau sembla obstinada a ficar-se en problemes que no haurien de ser-ho, si continua amb aquesta tendència de no portar l'alcaldia amb més discreció, si un té la impressió que la pau social entre els múltiples interessos de la ciutadania que representa no forma part del seu programa, el millor és canviar de pregoner. Jo proposo a Bob Esponja. És simpàtic, cridaner, l'alcaldessa aconseguirà el ressò mediàtic que sembla perseguir i, el que és més important, la famosa esponja de Fons de Bikini no s'haurà cachondeado dels independentistes en un diari de tirada nacional per a ús i gaudi del nacionalisme castís. Per això, Javier, canta amb mi:

¿Quien vive en la piña

debajo del mar?

¡¡¡Bob esponja!!!

Su cuerpo amarillo

absorbe sin más.

¡¡¡Bob esponja!!!

El mejor amigo que

puedas tener.

¡¡¡Bob esponja!!!

Àlex

Em pots seguir aTwitter @blogsocietat i a Facebook

Original en castellà traduït amb Google translate