traducció - translate - traducción

divendres, 25 de novembre del 2016

QUAN I COM ELS ATURAREM?


No acostumo a difondre imatges ni vídeos com aquest. És de la celebració nacional-catòlica del 20N passat, a la plaça d'Oriente de Madrid. Em sembla que cal prendre bona nota del que entre tots fem veure que "sí que passa, però són quatre gats".

Hi són, i estan organitzats. Són els que van apallissar el sense sostre per exhibir un cartó on escrit hi posava: "Franco asesino". En definitiva són els mateixos del "Viva la muerte", els que es van aixecar el 36, els que van posar la bomba, els anys 80 a Joan Fuster, els que apallissaren fins a la mort Guillem Agulló, els que siamaguen darrera Societat Civil Catalana, els que apallissen gais al País Valencià, etc, etc, etc. L'estat fa veure que no existeixen. Les forces d'ocupació de l'estat són la seva pedrera i els empara. Els polítics, en general, hi passen de puntetes i no es signifiquen gaire, no fos cas. Nosaltres ens tranquil·litzem afirmant que són quatre gats. Però en temps de crisi, de vaques flaques, de democràcies segrestades per l'omnipresent poder econòmic, i amb aquest dirigint el discurs mediàtic i el polític; amb partits que havien estat democràtics i que ara es pleguen al dictat del dictat econòmic abraçant el populisme, el feixisme, impune, creix i es multiplica.

Què esperem per organitzar-nos i combatre'ls? A tot arreu en general i a l'estat espanyol en particular. D'acord que és un motiu més per deixar enrere aquest estat que ens ocupa amb violència des de fa 309 anys, però la llavor també la tenim a casa nostra.

M'he baixat aquest vídeo per trobar la manera de denunciar-los. Al capdavall suposo que per apologia de simbologia feixista-nazi, recorrent, recorrent, i més enllà de l'estat espanyol, es deu poder arribar a la cort d'Estrasburg; sempre que no sigui massa tard després de les eleccions franceses i la repetició de les austríaques, clar.

A mi m'esborrona.