traducció - translate - traducción

dimarts, 8 de novembre del 2016

7 PREGUNTES IL·LEGALS QUE FA LA POLICIA




EM POT DIR EL SEU NOM I ADREÇA, PER FAVOR?


¡Assabenta't bé! A menys que hagis violat alguna llei de trànsit i hagis presentar el teu llicència de conduir, no tens perquè donar-los la seva informació personal. No pots deixar que t'enganyin, perquè en veritat aquestes en tot el teu dret de caminar per tot el territori nacional sense violar les lleis i clarament sense necessitat de divulgar la teva informació personal a tot el món.

ON VA I D'ON VE?

Aquesta és una pregunta molt comú que fa la policia cada vegada que decideix aturar el teu cotxe per qualsevol raó que vegi convenient. Per això, quan et detingui 1 oficial de la policia i et pregunti això, has de preguntar educadament la raó per la qual t'ha detingut. Doncs si no vols, no tens per què respondre a aquesta pregunta. Doncs, el primer que el policia ha de fer, és preguntar si coneixes la raó per la qual t'ha detingut.

NOVIO SENYORETA?

Aquesta pregunta o qualsevol pregunta de tipus personal mai ha de ser resposta, ¡perquè no és una pregunta lleial! a tot arreu del món oficials en què abusen de la seva posició de poder per intimidar qualsevol ciutadà, sigui home o dona.

Si ets una noia i veus que l'oficial s'està passant a l'preguntar-te coses personals, has ignorar-lo. Per el que has de fer-li saber que no estàs obligada a respondre cap tipus de pregunta personal.

QUÈ PORTES AL MALETER O BAGUL?

És una pregunta trampa per obligar-te a baixar del cotxe, la raó és perquè si estàs dins el cotxe no poden procedir a consumar amb la seva extorsió. En primer lloc has de ser amable i explicar-li que no portes res i per cap raó baixar-te del teu cotxe.

A QUÈ ES DEDICA VOSTÈ?

És una pregunta que generalment s'utilitza com a primer recurs per intimidar i també per saber a quin rang de professió pertanys, però la veritat és que es tracta d'una altra pregunta personal i que no tens per què respondre a aquesta pregunta. Encara que ja t'hagi explicat la raó per la qual t'ha detingut, un oficial de la policia no té dret a preguntar a què et dediques, ja que no té res a veure amb la raó per la qual t'ha detingut, que quedi ben clar .

BAIXEU DEL COTXE PER FAVOR

Això no és una pregunta, però ells ho prenen com una "suggeriment", encara que sempre sonarà com una mena d'ordre. Quan un policia et deté, l'únic lloc que et protegeix, és estar a l'interior del teu vehicle.

És per això que ells utilitzen aquesta frase per baixar del cotxe, encara que el teu has negar-te en qualsevol moment. En el moment en què accedeixes a baixar de l'acte, per llei ells poden procedir com a ells els sembli la millor opció. El cotxe és considerat una extensió del teu domicili, llavors, passa el mateix que quan ets a casa teva. Els policies no poden ingressar en el teu cotxe sense una ordre signada per un jutge.

HA PRES ALCOHOL?

En aquest cas, el tema és una mica més delicat perquè quan un policia et fa algun tipus d'acusació incriminatòria, el teu per tant has de negar-ho tranquil·lament. Pel que si l'oficial pregunta si estàs bevent o et trobes sota l'efecte d'alguna substància, no has caure en el seu joc i no oblidis de ser realment educat.

RESUMINT

Malgrat tots aquests consells, sempre hi ha policies dolents i corruptes que buscaran la manera per extorsionar els ciutadans. És per això que quan un policia et abordi, sempre tens actuar amb molt de respecte, tranquil·lament i educadament negar qualsevol situació o suggeriment que et faci i que sàpiga que és il·legal.