traducció - translate - traducción

dijous, 17 de novembre del 2016

PARTISANS BOHEMIS: NOMÉS PER A BOJOS


“Sortim del no-res i acabarem al no-res. Que podem perdre? RES!!”
No us ha passat mai que us heu aturat a mirar al vostre voltant i us heu sentit com estranys en aquest món? No us heu sentit amarats d’un sentiment d’angoixa davant l’absurd en algun moment en el qual tot us semblava hostil, estrany, i heu cregut que la injustícia i la manca de raó impera en aquest món? Bé.. si alguna vegada us heu sentit així o semblant ja tenim quelcom en comú. Nosaltres partim de la convicció que som éssers que sortim del no-res i acabarem inevitablement en el no-res. Així vist la cosa no té gaire sentit (si més no, entenent “sentit” com a direcció o punt d’arribada). Però creiem que això no implica que la vida no valgui la pena de ser viscuda. No si som conscients de la nostra llibertat, i en prendre consciència ens comprometem amb les persones del nostre temps i espai, car en ser lliures esdevenim responsables, no només de la nostra vida, sinó per extensió de la de tot el món que coincideixi amb nosaltres en aquest moment concret de la història i en aquest indret de bojos en que vivim. D’aquest punt de partida és del qual sorgim nosaltres.
I partint d’aquest punt teòric ens hem trobat persones que venim de diverses procedències, molts de nosaltres de l’ambient del Punk dels 80 i el sentiment “No Future” (No hi ha futur), d’altres del moviment “okupa” i, en general, tots som fills de les generacions perdudes, nets dels qui perderen la guerra. És a dir, una colla de Bohemis, en el sentit en que els catalans vells entenien la paraula, quasi com un desqualificatiu el qual es feia servir per dir que una persona no tenia gaire futur i masses ocells al cap (“és un bohemi, aquest”). Però com que som combatius i hem decidit que mentre menem les nostres existències per aquest manicomi rodó, farem el que poguem per despertar qui ens trobem adormit i per fer saltar guspires per si alguna encén una flama i “fot foc” a tot aquest sistema injust, ens hem anomenat també Partisans; com aquells somiadors que lluitaven en minoria contra l’opressió. Som, per tant, Partisans Bohemis.

QUÈ VOLEM, QUÈ FEM, COM HO FEM
DEFINIM-NOS: Som un grup revolucionari d’inspiració existencialista que vol lluitar contra el sistema Capitalista des d’aquestes vies d’acció:`

1.- ACCIÓ TEÒRICA (o “educativa”): Volem promoure la presa de consciència del poble mitjançant la difusió i divulgació dels texts dels grans pensadors de la història filosòfica i política per tal que cadascú trobi ferms fonaments per a desenvolupar la seva personalitat ideològica. Promourem la creació d’espais de debat i reflexió que puguin originar idees pròpies i, en general, volem fomentar l’esperit crític i conscient de tota persona. Creiem que l’educació també depèn de cada individu, i fem nostre la màxima “El coneixement ens farà lliures”. ATREVIM-NOS A PENSAR!

2.- ACCIÓ DIRECTE: Volem promoure i recolzar tota mena d’acció directa contra el Capital, pròpia o aliena, es faci en nom d’una ideologia o una altre. Tindrem temps de discutir si és millor una organització de la societat socialista, comunista o llibertaria i autogestionada després. Si cal fer nous estats o abolir-los tots. De moment, però, combatem l’enemic comú.

3.- DIFUSIÓ I PROMOCIÓ DE LA LLENGUA I CULTURA PRÒPIES. De moment els Partisans Bohemis que som, tenim les nostres arrels culturals en terres de parla catalana. En un moment en el qual sembla estar a la última la moda de l’estelada creiem encara més convenient retrobar els clàssics de la cultura popular dels Països Catalans i reivindicar-los. Som uns lletraferits.

FI ÚLTIM: Contribuir en la producció de l’aixecament d’un poble amb consciència, al marge del sistema establert i del joc de la “partitocràcia”, en el qual es faci responsable i autor de la seva pròpia història.

Partisans Bohemis