traducció - translate - traducción

dimecres, 25 de gener del 2017

REFLEXIONS SOBRE LA CONFERÈNCIA (SENSE IMPORTÀNCIA)

REFLEXIONS SOBRE LA CONFERÈNCIA
(SENSE IMPORTÀNCIA)
Resultat d'imatges de The Catalan Referendum Conference in Brussels


Durant un bon grapat d'anys vaig treballar de tècnic al Centre Balears Europa, no d'una forma continuada atès que quan vaig ocupar càrrecs públics vaig haver de demanar excedència. Això em va donar una perspectiva del funcionament de les institucions europees com a tècnic i com a polític. I un dia com avui vull fer algunes observacions en al·lusió als disbarats que l'estat i els seus satèl·lits han anat escampant sobre la conferència al Parlament europeu de la representació catalana encapçalada pel president Puigdemont.

Com no podia ésser d'altre manera els mitjans de comunicació estatals espanyols han tret l'artilleria demagògica i han disparat sense contemplacions, i això que estam en temps de diàleg. Ja ho sabem, no ens ve de nou són part de l'aparell de l'estat, han fet la seva tasca de la manera més barroera possible. TVE, la pública, la que pagam tots (alguns més que els altres) ha afegit pressió a la seva catalanofòbia, al debat de 24 hores els tertulians han fet befa de la presència del president Puigdemont, del vicepresident Oriol Junqueras i el conseller Raül Romeva. És tanta la ignorància que combinada amb l'enveja se'n reien del fet que hagin parlat en francès i anglès ( a més de català i espanyol). Visca la ignorància! 

Han qualificat l'acte amb un to despectiu i sense cap importància. Això sí, han obert portades i informatius amb una notícia que no tenia importància! I han arribat a fer broma explicant el fet, segons ells, que no hi havia gaires autoritats europees a la conferència.

El Parlament europeu, té els seus tempos i costums, i creieu-me, per una "regió" europea aconseguir aquest tipus de presència en seu parlamentaria i encara més per explicar un conflicte amb l'estat del qual forma part jurídicament és gairebé un impossible. L'euro-diputat González Pons, ho va intentar avortar primer i reduir assistències després, sense gaire èxit. I no tenia importància! 

Alguns mitjans madrilenys, indocumentats també, han volgut dir la seva i han comparat la visita institucional a la Comissió del president de Castilla-La Mancha posant de relleu que seria rebut fins i tot per autoritats d'alt nivell de la Comissió. A més de confondre l'executiu europeu (la Comissió) i el, diguem-ne, co-legislatiu europeu (el Parlament), ignoren que és més fàcil per un president "regional" ésser rebut, fins i tot, per un comissari europeu, que poder fer una intervenció al Parlament. L'explicació és mont senzilla, no cal fer fer el ridícul a l'euro-diputat González Pons.

El president García Page té al seu abast la REPER (Representació Permanent d'Espanya davant la UE) per dir-ho més planer "l'ambaixada" espanyola davant la UE, que ajuda a programar les visites i fa les gestions necessàries donant ajuda i cobertura a les regions, sobretot davant les autoritats i alts funcionaris de la Comissió (ja sabeu una mà renta l'altre...). Per cert la pàgina web oficial de la REPER, de la conferència al
Parlament, no n'ha fet menció ni per cortesia. Pareix que també van desconnectant!

No dubteu que la conferència de Puigdemont, Junqueras i Romeva al Parlament europeu ha estat un gran èxit, ha donat una gran embranzida a la visibilitat del procés d'emancipació del Principat a Europa i de rebot ha deixat descol·locat al govern espanyol. 

L'operació diàleg continua!

President de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca