traducció - translate - traducción

dimecres, 7 de novembre del 2018

7 de Novembre, Diada de la Catalunya Nord

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial


foto de La Forja.

El 7 de novembre tornem a commemorar que l’any 1659, els reis d'Espanya i França, Felip IV i Lluís XIV, van signar el Tractat dels Pirineus. Aquest tractat, que suposava la pau entre els dos regnes enfrontats en la Guerra dels Trenta Anys, va esquarterar la nostra nació.

El Rosselló, el Vallespir, el Conflent, el Capcir i mitja Cerdanya van caure sota dominació francesa. Aquesta dominació ha conegut tots els vessants: militars, econòmics, polítics i socials. Així, el 1660 les noves autoritats imposades van dissoldre les institucions i jurisdiccions catalanes i poc després van iniciar la destrucció de viles senceres per tal de construir fortificacions militars que materialitzaven amb tota la seva cruesa la violència contra el poble català.
pirineus-tractatdels.JPG
Tot i això, les classes populars nordcatalanes s’han mantingut fermes contra l’assimilació francesa, com demostren les lluites dels Angelets de la Terra. Malauradament l'ofensiva contra el català va arribar al seu màxim punt després de la Segona Guerra Mundial, quan la llengua francesa es va imposar més cruament i va arraconar el català dins les cases.

Avui dia, la presidència de Macron aprofundeix en l'onada reaccionària i dona noves dimensions a l'ofensiva antipopular i anticatalana que protagonitza l'Estat. Les seves retallades suposen un nou cicle de mobilitzacions socials a lncès en lluita pel seu alliberament. El referèndum de Nova Caledònia, tot i que finalment es va poder celebrar, no ens pot confondre; França és una presó de pobles que mai permetrà un referèndum d'autodeterminació a Catalunya, el País Basc, Còrsega, Occitània, Bretanya o Alsàcia sense tenir la certesa de guanyar-lo. Això ens demostra que l'estructura republicana d'un Estat no n'assegura la seva democràcia.

És per això que el Moviment Català d'Alliberament Nacional reivindiquem la construcció dels Països Catalans en forma de República confederal que serveixi els interessos del poble. Una República independent per a defensar la llengua, que és l'element que dibuixa la nació sencera, ja sigui sota domini del Regne d'Espanya o de la República Francesa. Necessitem uns Països Catalans que posin l’economia al servei de les classes populars, per a defensar els drets laborals i garantir l'igualat efectiva entre homes i dones.

Per tot això el pròxim dissabte 10 de novembre La Forja-Jovent Revolucionari convoquem a la manifestació de la Diada Nacional de la Catalunya Nord a Perpinyà. Lluitem pel dret a l'autodeterminació del nostre poble!

Ni França, ni Espanya, Països Catalans!




📣 GRUPS D’AJUDA I AUTO-GESTIÓ 📣
➡️ En aquest canal trobareu tota la informació per anar a Perpinyà el dissabte 10 de novembre.
➡️ Aquí hi trobareu només informació dels autocars per anar a la Diada de la Catalunya Nord, i de qui ofereixi/necessiti cotxe.
➡️ Entreu al grup de la vostra zona per veure o compartir la informació segons el que necessiteu. Cliqueu a l'enllaç que us convingui.
Us deixem els enllaços dels grups de telegram per BUS i COTXE.
🚌 BUS / AUTOCARS
Grups per la difusió d'autocars organitzats que s’hagin creat per iniciativa ciutadana o per entitats i per qui busca autocars a la seva zona.
🚘 COMPARTIR COTXE O VEHICLE
Grups per l'auto-gestió de la gent que puja amb el seu vehicle particular i s’ofereixen a portar gent del seu territori, o que busquen cotxe per compartir
Podreu enviar totes les vostres iniciatives (organitzar autocars, compartir cotxe, etc...) perquè tothom pugui anar al canal de
📫 E-mail:
pugemaperpinya@protonmail.com

Font: https://www.facebook.com/202047030553362/photos/a.205512553540143/343001513124579/?type=1&theater


Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial